FAQ

De veelgestelde vragen kunt u op deze pagina vinden. Staat uw vraag er niet bij? Neem dan contact met ons op.

Onze algemene voorwaarden kunt u hier downloaden.

Garantietermijnen op de zonnepanelen en omvormer vindt u in de datasheets van de betreffende producten. Wij hanteren hiervoor de fabrieksgaranties. Op de BEAUsolar® dakbedekking geven wij 10 jaar garantie op de waterdichtheid. Meer informatie over de garantie kunt u vinden in artikel 7 van onze algemene voorwaarden.

De terugverdientijd is afhankelijk van een aantal individuele factoren. Wij rekenen altijd graag met u mee. Dit door de totale investering van een BEAUsolar® dakbedekking minus de gemiddelde kosten van een nieuwe dakbedekking te nemen gedeeld door de kostprijs die u zou moeten betalen voor de te leveren elektriciteit. Om een berekening te maken voor uw situatie klikt u hier.

Een BEAUsolar® dakbedekking is veel meer dan alleen maar zonnepanelen. Wij maken aan de hand van onze eigen gepatenteerde profielenconstructie, met daarin zonnepanelen gelegen, een nieuwe dakbedekking die we afwerken tot een waterdicht dak. Meer informatie over de BEAUsolar® dakbedekking kunt u hier vinden.

Een BEAUsolar® dakbedekking heeft dezelfde hoogte als een traditionele dakbedekking. Door de aansluiting van de dakbedekking op het dak is het mogelijk om een BEAUsolar® dak te plaatsen op een twee-onder-een-kapwoning of in een rijtjes woning. Een voorbeeld van deze mogelijkheid kunt u terugvinden bij onze projecten.

Wij zijn gevestigd in Limburg. De daken plaatsen wij echter ook elders in Nederland, in België en in Duitsland. Wilt u meer informatie over het plaatsen van een BEAUsolar® dakbedekking? Neem vrijblijvend contact met ons op.

De kosten van een BEAUsolar® dak is afhankelijk van verschillende factoren. Voor een indicatieprijs van een BEAUsolar® dakbedekking op uw dak te maken, klik dan hier.

Watt piekvermogen (Wp) duidt het maximaal vermogen van een zonnepaneel aan onder optimale omstandigheden.

KWh is de afkorting voor kilowattuur (Engels: Kilowatt per hour). Het is een eenheid van energie. 1 kWh komt overeen met een gedurende één uur geleverd vermogen van 1000W. In deze eenheden rekent uw energiebedrijf de verbruikte elektriciteit af.

Het verschil tussen beiden is dat WP de maximale capaciteit van de zonnepanelen aangeeft en KWH het uiteindelijke geschatte rendement uit deze installatie aangeeft. Dit wordt beïnvloed door de oriëntatie van uw dak ten opzichte van het zuiden, de hellingsgraad van uw dak, het type zonnepaneel dat u kiest én de plaats op aarde waar de installatie geplaatst wordt.

PV is een afkorting voor Photo Voltaic oftewel een zonnecel of module. Dit zijn de standaard zonnepanelen.

De afkorting BIPV staat voor Building Integrated Photo Voltaics. Hierbij worden de zonnepanelen in een gebouw geïntegreerd.

BEAUsolar® is een BIPV product.

Een omvormer zet de gelijkspanning van de zonnepanelen om in wisselspanning in de woning. Het is de schakel tussen de zonnepaneleninstallatie en de meterkast. Deze omvormer dient ergens opgehangen te worden aan de muur in bijvoorbeeld een technische ruimte. Wij adviseren u graag over welk type omvormer geschikt is voor uw situatie. Neem daarvoor contact met ons op.

Voor een BEAUsolar® zonnedakbedekking wordt er altijd een extra elektriciteitsgroep en aardlekschakelaar aangelegd. Deze aanpassing is makkelijk gemaakt en wordt door een erkende elektricien uitgevoerd.

Hoe snel verdien ik mijn BEAUsolar® dak terug?
Een standaard huishouden gebruikt 4.500 kwh per jaar. Dit zijn twee volwassenen en twee kinderen in een normaal woonhuis met een dakoppervlak van 35m² en een Velux dakraam. Toen deze familie nog geen BEAUsolar® dak had waren de kosten van een kilowatt € 0,19 inkoop.

Op een oppervlakte van 35m2 + Velux raam past een BEAUsolar® zonnedak met 18 zonnepanelen van 275 wp voor de prijs van:
€ 8.750,– excl. BTW

De kosten van nieuwe dakbedekking als dakpannen zijn € 75,– . btw + montage keramische dakpannen. Omdat u deze investering 1 maal doet trekken we deze af van de totaalprijs.
35 m² x € 75,– = €2.625,–

€ 8.750,– – € 2.625,– = € 6.125

Het rendement uit
4.500 kWh x € 0,19 = € 855,–

€ 6.125/ € 855,– =
Terugverdientijd = 7,2 jaar

Rondom een schoorstenen, dakdoorvoeren, -kapellen en – ramen is het mogelijk om dummypanelen en/of pasplaten te plaatsen. Deze dummypanelen zijn in aanzicht hetzelfde als de overige panelen die op uw dak worden geplaatst. Indien deze doorvoeren invloed hebben op het rendement van de zonnepanelen kunnen er optimizers toegepast worden zoals ook het geval is bij schaduw door gebouwen of bomen. Deze optimizers zorgen voor het optimaliseren van de installatie.

Deze optimizers worden dan niet in een ketting/string maar per paneel of per 2 panelen geschakeld. Hierdoor haalt u het maximale rendement per zonnepaneel en heeft een zonnepaneel die in de schaduw ligt geen invloed op de andere zonnepanelen die wel vol in de zon liggen.

Het is een illusie dat zonnepanelen enkel bij zonlicht werken, ze wekken namelijk ook bij bewolkt weer elektriciteit op. Dit levert echter wel altijd minder elektriciteit op dan bij onbewolkte en zonnige dagen. Zelf op een noordelijke oriëntatie bij een dakhelling van 35° haalt u 65% rendement. Dat maakt het mogelijk dat u het optimale rendement uit uw dak kunt halen ten alle tijden.

Normale weersomstandigheden zoals regen, storm en hagel hebben geen invloed op de dakbedekking van BEAUsolar® en de werking van de zonnepanelen. De panelen zijn goed bevestigd waardoor ze niet loskomen van de woning tijdens zware storm. Dankzij uitvoerige testen kunnen wij garanderen dat ze zelfs bestendig zijn bij grotere hagelstenen. Bij extreme stormgevallen waarbij de hagelstenen de grote hebben van tennisballen of er zou een boom op uw dak vallen is er wel schade mogelijk. Het testen van hagelstenen op zonnepanelen is in onderstaande video te zien.

Link naar video

In principe zijn alle hellende daken geschikt voor een BEAUsolar® dakbedekking. Ook daken die naar het noorden of oosten gericht zijn. Het rendementsverlies betreft dan slechts een paar procent op jaarbasis. Door de flexibiliteit van BEAUsolar® kunnen veel dakvormen met of zonder dakdoorvoeren gemonteerd worden. We benadrukken dat BEAUsolar® dé oplossing is voor (licht) hellende bitumendaken waarbij waterschade door de toepassing van zonnepanelen een groter risico draagt.

Indien uw dak asbest bevat zal deze echter eerst verwijderd moeten worden door een gespecialiseerd bedrijf in asbestsanering. Wij kunnen u daarin adviseren en vervolgens onze werkzaamheden uitvoeren.  Wilt u meer informatie over een BEAUsolar® dak bij uw woning? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Voor het plaatsen van zonnepanelen op een bitumen dakbedekking wordt door boorwerkzaamheden niet altijd waterdichting gegarandeerd. Middels ons gepatenteerde profielconstructie wordt een 3-voudige waterkering op uw dakbedekking extra gemonteerd. Hiermee garanderen wij u een waterdichte oplossing. Op deze pagina kunt u meer informatie vinden over het plaatsen van een BEAUsolar® dakbedekking op een bitumen dak.

Zonnepanelen wekken tegenwoordig al elektriciteit op bij matig daglicht, er zal dus te allen tijde elektriciteit opgewekt worden. Het rendement wat u uit uw dakbedekking haalt is afhankelijk van de oriëntatie van uw dak en de hellingshoek.

U kunt in Nederland zonder vergunning zonnepanelen en zonneboilers plaatsen. Uitzonderingen zijn echter monumentale panden of panden die deel uitmaken van een beschermd stad- of dorpsgezicht. Hiervoor heeft u wel een lichte bouwvergunning nodig en dient u contact op te nemen met de welstandscommissie. Meer informatie kunt u vinden op www.omgevingsloket.nl

Aan een BEAUsolar® dakbedekking heeft u geen onderhoudskosten betreft schoonmaak. Door natuurlijke regenval worden de panelen schoongemaakt. Indien het een lange tijd erg droog en stoffig is geweest en u wilt u dak toch schoonmaken hoeft u er alleen maar met een tuinslang overheen te gaan. Dit hoeft niet met een hogedrukspuit of reinigingsmiddelen.

Bij het plaatsen van een gemiddeld dak duurt de montage van een BEAUsolar® dakbedekking 3 dagen. Dit is exclusief één besteldag waar de Plastisol door de leverancier op maat wordt gemaakt.  Meer informatie over de montage van een BEAUsolar® dakbedekking kunt u hier vinden.

Voor renovatie: de huidige pannendakbedekking wordt door ons verwijderd. Aansluitend starten wij met het leggen van de dampdoorlatende folie en extra tengels, waarna de raamconstructie op het dakbeschot of de dakelementen wordt bevestigd. Dan wordt het Plastisol zetwerk ingemeten en op maat besteld. Deze handeling maakt dat wij een dag niet op locatie aanwezig zijn in de montageperiode. Daarna wordt het zetwerk gemonteerd, de zonnepanelen ingelegd, de afwerking van het BEAUsolar® dak uitgevoerd en de omvormer en installatie aangesloten en getest.

Voor nieuwbouw: de dampdoorlatende folie en extra tengels worden door uw eigen aannemer in de werkvoorbereiding gerealiseerd. Het vervolg van de werkzaamheden worden hetzelfde uitgevoerd als hierboven bij renovatie beschreven.  Meer informatie over de montage en installatie van een BEAUsolar® dakbedekking kunt u hier vinden.

Technisch is het wel mogelijk om elektriciteit op te slaan. Echter is dat in Nederland nog niet rendabel. De opkomst van thuisaccu’s is aanwezig, maar de salderingsregeling is daar om opgewekte elektriciteit op de momenten wanneer u overschot heeft het net in te sturen en bij een te kort op te nemen. Aan het einde van het jaar worden dit met elkaar verrekend. Dit heet ook wel de salderingswet.

Het is in Nederland mogelijk om de teveel opgewekte elektriciteit terug het net in te sturen. Deze kunt u in de avonduren en in de wintermaanden terugvorderen. Aan het einde van het jaar worden dit met elkaar verrekend. Dit wordt de salderingswet genoemd

Een Nederlands 4-persoons huishouden gebruikt gemiddeld 4.500 kWh per jaar.

Het mooie van het BEAUsolar® systeem is dat ieder willekeurig zonnepaneel ingepast kan worden in de profielconstructie. Op één voorwaarde dat het een mooi zonnepaneel is. BEAUsolar® kan zonnepanelen zowel in landscape (in de breedte) als portret (in de lengte) toepassen op uw dak.

Er zijn nog meer redenen waarom wij voordelen zien in het werken met standaard zonnepanelen, want op deze manier kunnen wij de nieuwste technieken die de markt te bieden heeft continue aanbieden. Op die manier houden wij ons BEAUsolar® dak vernieuwend en omdat wij werken met standaard zonnepanelen is het ook nog eens betaalbaar.

Wij maken dan ook geen eigen zonnepanelen, maar hebben absoluut voorkeuren in merken van zonnepanelen die we u graag adviseren.

Deze analoge meter is zeer geschikt indien u zonnepanelen heeft of wilt aanschaffen. Op de momenten dat de zonnepanelen meer stroom leveren dan dat u verbruikt zal deze meter automatisch terugdraaien. U hoeft uw zonnepanelen niet te laten registreren bij de netbeheerder. Let wel op dat een negatief verbruik wel tot problemen kan leiden bij zowel de netbeheerder als uw stroomleverancier omdat ze lastig kunnen (willen) omgaan met negatieve meterstanden. (Greenchoice is een leverancier die hier wel goed mee omgaat). Deze meters worden niet meer opgehangen; wees hier dus zuinig op en laat hem niet vervangen.

Meter 1

Deze meter lijkt op de ferraris maar is niet geschikt om te salderen of teruglevering te registreren. Indien u zonnepanelen heeft, of wilt, zal u een andere meter moeten laten installeren door uw netbeheerder. Uw nieuwe meter zal in bijna alle gevallen van het model zijn wat onder nummer 3 staat beschreven.

Bij nieuwbouw of gerenoveerde elektrovoorzieningen zal in de meeste gevallen de onderstaande meter in uw meterkast hangen. Deze digitale meter heeft een apart telwerk voor terug geleverde energie. Deze meter is dus geschikt indien u zonnepanelen heeft. U dient wel uw netbeheerder te laten weten dat u zonnepanelen heeft zodat ze de meterstanden van teruglevering ook opnemen en juist doorgeven aan uw stroomleverancier. Let wel op dat ze dit op een juiste manier verwerken!

Meter 2

Er bestaan helaas ook digitale meters zonder teruglever registratie. Deze zijn veelal geplaatst bij mensen die klant zijn bij Oxxio. Deze meters zijn op afstand uit te lezen (soort van slimme meter) maar zijn niet zo slim dat ze ook de teruggeleverde energie kunnen registreren. Ons advies is om deze te laten vervangen door uw netbeheerder.

Meter 3

De overheid heeft onlangs toch besloten om de slimme meter op “vrijwillige” basis uit te rollen.U kunt deze dus aangeboden krijgen door uw netbeheerder. Wij adviseren mensen met een feraris meter om deze altijd te laten hangen. Het is nog niet definitief bekend wat voor type meter de slimme meter wordt of dat hij zo slim is om ook terug geleverde energie te registreren. De meter biedt wel een aantal voordelen zoals een beter inzicht in uw verbruik; echter een bewust mens kan dit volgens ons ook prima zelf.

Indien u het niet zeker weet of uw meter geschikt is, kunt u ons altijd contact met ons opnemen met de foto van uw meter of contact opnemen met uw netbeheerder.

De levensduur van een BEAUsolar® zonnedak is 60 jaar. Dit kunnen wij garanderen door de levensduur van de materialen die wij gebruiken te hanteren. We werken namelijk met standaard zonnepanelen die aan de bovenzijde zijn voorzien van gehard glas en een aluminium omkadering. Tevens zijn ons bevestigingsprofielen van gerecycled aluminium gemaakt en geanodiseerd. En onze afwerking, een metaal gecoate, Plastisol plaat heeft een levensduur van 40 jaar. Daarnaast is de productgarantie op zonnepanelen vaak 10-12 jaar en de vermogensgarantie van zonnepanelen is 90% na 10 jaar en 80 % na 25 jaar.